X

“Μαύρη τρύπα” εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καταγγέλλει ο Πολάκης

Ο Π.Πολάκης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, τονίζοντας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργούσε ως offshore του υπουργείου Υγείας.

Ant1news

Μαύρη τρύπα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε από το βήμα της εξεταστικής επιτροπής ο Παύλος Πολάκης, ζητώντας μάλιστα, την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επικαλούμενος τους ισολογισμούς του Κέντρου για την περίοδο 2007-2014, αποκάλυψε ότι από τις εισροές χρημάτων ύψους 750 εκατ., τα πληρωμένα είναι 522 εκατ.ευρώ.  «Που πήγαν τα υπόλοιπα 230 εκατ.;», διερωτήθηκε και έκανε λόγο για ληστεία του ελληνικού λαού.

Χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ offshore του υπουργείου Υγείας και διευκρίνισε πως τα στοιχεία ήρθαν σε γνώση του το τελευταίο 10ήμερο.

«Ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε 750 εκατ., ξόδεψε 522 εκατ. ευρώ, ενώ το ταμειακό υπόλοιπο των λογαριασμών του ΚΕΕΛΠΝΟ, που ήταν παραδόξως πολλοί, περίπου 30, είναι 3,1 εκατ. ευρώ. Πού είναι τα υπόλοιπα; Αυτό σημαίνει άμεση επέμβαση εισαγγελέα», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη για την υπόθεση αυτή πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. «Είχαν την αίσθηση του ακαταδίωκτου, νόμιζαν ότι το κράτος είναι δικό μας και κάνουμε ότι θέλουμε», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Ανακαλύψατε 200 εκατ. πριν από 10 μέρες και περιμένετε να σας πάρω στα σοβαρά;», σχολίασε ο Γιώργος Γεωργαντάς από τη ΝΔ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να απαντά πως θα τα πει για να τον ακούσει ο λαός, όσο κι αν «τριπηδούν» κάποιοι στην Επιτροπή.

Ο κ. Πολάκης σχολιάζοντας τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, για αφαίρεση αρχείων από το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να τον ενοχοποιήσει για 23 «δήθεν παράνομες προσλήψεις» το διάστημα που διατέλεσε υπουργός Υγείας, είπε πως υπάρχει ζήτημα απιστίας, το οποίο όμως είναι παραγεγραμμένο.

«Αυτά που ακούστηκαν χθες για στικάκια, φλασάκια κλπ., είναι αέρας κοπανιστός και εξωγήινες φαντασιώσεις, πρόκειται για πανικό ενός ανθρώπου που νιώθει ότι σφίγγει ο κλοιός», ανέφερε και εκτίμησε πως όλα θα πέσουν σαν χάρτινος πύργος και ο κ. Γεωργιάδης θα ψάχνει τρύπα να κρυφτεί.

Με ένα έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ του 2013 σύμφωνα με το οποίο υπήρχε 5ετές πρόγραμμα απασχόλησης υπαλλήλων στον οργανισμό από το 2009 έως τον Μάιο του 2014, στο πλαίσιο χορηγικών προγραμμάτων, απάντησε στις αναφορές του Παύλου Πολάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε, στο πλαίσιο αυτό  προσελήφθησαν και τα περίφημα 23 άτομα από 70  συνολικά που είχαν απασχοληθεί από το 2009 και τα οποία –όπως είπε- ο κ. Πολάκης  χρεώνει στον Άδωνι Γεωργιάδη. Τα 23 αυτά άτομα σταμάτησαν να εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ στις 31 Μαΐου 2014 οπότε έληξε και το πρόγραμμα. Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι αυτό δεν είδε καμία σχέση με το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έφυγε από υπουργός Υγείας την συγκεκριμένη περίοδο.

Η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να στείλει τις καταγγελίες Πολάκη στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα συνεχίσει την κατάθεσή του την ερχόμενη εβδομάδα.

 

«Τεστ για το δημοκρατικό ήθος της Κυβέρνησης», χαρακτηρίζει η Λίνα Νικολοπούλου την κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014.

Η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τις αναφορές του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στο πρόσωπό της κατά την κατάθεσή του, σήμερα, στην Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: «Αναρωτιέμαι, θα καλέσουν κι εμένα να καταθέσω ως μάρτυρας; Ή μήπως φοβούνται ότι τα στοιχεία που θα προσκομίσω θα καταστρέψουν το χυδαίο αφήγημά τους; Θα μου στερήσουν τη δυνατότητα να απαντήσω σε όσα μου καταμαρτυρούν;» και καταλήγει ως εξής: «Αν δεν με καλέσουν, θα είναι επειδή φοβούνται την αλήθεια...»