X

Ούτε ο Λυκουρέντζος θα πάει στην Προανακριτική για την Novartis

Ο πρώην Υπουργός Υγείας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής με την οποία γνωστοποιεί τις προθέσεις του.

Ant1news

Και νέο «όχι», το τρίτο κατά σειρά, εισέπραξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που παραμένουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, αυτό του πρώην υπουργού της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα, τονίζει ότι δεν αρνείται την έρευνα και δεν αρνείται να καταθέσει, αλλά αρνείται να συμπράξει στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Κατηγορεί την πλειοψηφία ότι δεν επιδιώκει την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και επαναλαμβάνει πως είναι αθώος.

«Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα, ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει. Συνεπώς, α αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα, δεν με αφορά και η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής. Η αλήθεια και μόνον η αλήθεια με αφορά. Είμαι αθώος και θα εξαντλήσω με δική μου πρωτοβουλία, κάθε προσφερομένη εκ του Συντάγματος δυνατότητα, για να υπερασπιστώ την Τιμή μου, από την ανυπόστατη ψευδομαρτυρία και άδικη σπίλωση», αναφέρει ο κ. Λυκουρέντζος.

Η επιστολή του Ανδρέα Λυκουρέντζου έρχεται μετά από αυτές των Αντώνη Σαμαρά και Ανδρέα Λοβέρδου, οι οποίοι έκαναν γνωστό ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν στην Επιτροπή, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις και κάνοντας λόγο για σκευωρία.