X

“Όχι” κι από τον Αβραμόπουλο στην Προανακριτική για την Novartis

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αμφισβητεί τη νομιμότητα της Προανακριτικής Επιτροπής. της Βουλής.

Ant1news

Την άρνησή του να προσέλθει ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis δηλώνει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος στην επιστολή του προς τον κ. Δρίτσα αμφισβητεί τη νομιμότητα της Επιτροπής, καθώς έχουν αποχωρήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δηλώνει πρόθυμος να προσέλθει εφόσον εξασφαλισθεί η νόμιμη σύνθεση της, με την παρουσία όλων των μελών της και τήρηση κανόνων δικονομίας.

«Είναι αυτονόητο ότι εφόσον εξασφαλισθεί η νόμιμη σύνθεση της Επιτροπή σας με την παρουσία όλων των Μελών της και τηρηθούν οι κανόνες της Δικονομίας (κληθούν επωνύμως οι μάρτυρες να καταθέσουν) θα προσέλθω και θα καταθέσω το σύνολο των εις χείρας μου συντριπτικών στοιχείων, τα οποία προέρχονται από δικαστικές και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και αποτελούν πλήρη και καταλυτική απάντηση σε όλα τα τεθέντα προς διερεύνηση ζητήματα», αναφέρει.

Παίρνει δε, θέση στο ζήτημα αρμοδιότητας, λέγοντας  «είναι κατά το Σύνταγμα αποκλειστικά αρμόδια για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αρμοδιότητα η οποία, έχει ήδη κριθεί καταρχήν με την διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στην Βουλή από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ιδίως με την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να ορίσει την Επιτροπή σας για την Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης (Καν. 156§1)».