X

“Πόρτα” για Novartis με αιχμές από Πικραμμένο και Γεωργιάδη

Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής εισπράττει την μία μετά την άλλη τις αρνήσεις και τις επιθέσεις των πολιτικών προσώπων.

Ant1news

Η μία μετά την άλλη φθάνουν οι αιχμηρές απαντήσεις, όλες αρνητικές, στα χέρια του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την Novartis, απο τα δέκα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Η αρχή έγινε με τον Αντώνη Σαμαρά, που έκανε λόγο για "σκευωρία απο γελοία συμμορία" σε βάρος του.

Ακολούθησε επιστολή του Ανδρέα Λυκουρέντζου με αιχμές για την όλη υπόθεση, καθώς και η άρνηση του Δημήτρη Αβρααμόπουλου να παραστεί στην Επιτροπή αν δεν κληθούν να καταθέσουν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες και άλλοι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση.

Δεν θα παραστεί ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Αρνείται να παραστεί στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis και ο υπηρεσιακός πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα δηλώνει ότι δεν θα παραστεί για έκφραση γνώμης επί της αρμοδιότητας.

Παράλληλα, ο κ. Πικραμμένος εκφράζει την προσδοκία, η κρίση της Επιτροπής να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τους νόμους, ενώ επιφυλάσσεται τέλος για το δικαίωμα του να παραστεί σε μεταγενέστερη συνεδρίαση της Επιτροπής όταν και αν αυτή εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης.

Αιχμές και άρνηση απο τον Άδωνι Γεωργιάδη 

«Στην γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κύριος Τσίπρας, εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και απαντά πως αρνείται να παραστεί στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis για να εκφράσει γνώμη ως προς την αρμοδιότητά της.

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα και τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι εξευτελίζουν το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα.

«Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και να με ελέγξετε για την υπόθεση NOVARTlS, έτσι ώστε να αποκαλύψω την σκευωρία και τους σκευωρούς, πολύ ευχαρίστως να καταθέσω στην Επιτροπή σας μετά φυσικά την εξέταση των μαρτύρων που με κατηγορούν», αναφέρει στην επιστολή του, απαντώντας στο ζήτημα της αρμοδιότητας. «Η Επιτροπή σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες και αυτό που μου ζητάτε είναι σα να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει την γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι. Με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε, αλλά ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή. Σας παρακαλώ θερμά να μην εξευτελίζετε για πολιτικούς λόγους ούτε το Κοινοβούλιο ούτε το Σύνταγμα».