X

Αναθεώρησε ο Πολάκης για την “μαύρη τρύπα” στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Μετά από παρέμβαση του Γιώργου Γεωργαντά, ο αναπληρωτής Υπ. Υγείας “συρρίκνωσε” το ποσό των 230 εκατομμυρίων για το οποίο είχε μιλήσει αρχικά.

Ant1news

Διευκρινίσεις για τη “μαύρη τρύπα” 230 εκατ. ευρώ που είχε βρει στο ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ο Παύλος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός που ρωτήθηκε από βουλευτές για το ποσό αυτό, παραδέχθηκε μετά από ερώτηση του Γιώργου Γεωργαντά από τη Νέα Δημοκρατία ότι το ποσό δεν είναι 230 εκατ. ευρώ.

«Μήπως έγινε διπλοεγγραφή εσόδων του ίδιου ποσού. Δεν είναι έσοδα αυτά, δεν είναι νέα λεφτά. Ούτε ο Καραγκιόζης δεν κάνει τέτοιες πράξεις. Οι απολογισμοί του 2012, 2013, 2014 πήγαιναν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Κάνατε διπλοεγγραφή ως έσοδο το ταμειακό υπόλοιπο της προηγούμενης χρονιάς στην επόμενη», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι έχουν διπλοεγγραφεί και πρέπει να αφαιρεθούν 166 με 170 εκατ., τα οποία κακώς χρεώθηκαν δεύτερη φορά».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Παύλου Πολάκη, που πέρασε στην αντεπίθεση. «Πάει τώρα ο Γεωργαντάς να κάνει πιτσικουλιές σε μένα για τα οικονομικά. Το μόνο που δέχομαι είναι ότι στα 369 εκατ. του 2009 ξοδεύτηκαν 95 εκατ. και την επόμενη χρονιά τα 89 εκατ. που αναφέρονται ως ταμειακό υπόλοιπο έχουν διπλομετρηθεί, άρα δεν είναι 230 εκατ. ευρώ, είναι 140 εκατ., αν ισχύουν τα υποτιθέμενα ταμειακά υπόλοιπα τα οποία για μένα δεν ισχύουν και έτσι μπορεί να είναι και 170 εκατ. ευρώ», είπε και πρόσθεσε πως ακόμη κι αν είναι 70 εκατ. όπως λέει ο κ. Γεωργαντάς «δεν ξέρουμε που πήγαν και όλο αυτό είναι κακούργημα».

 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη, ότι σε φάκελο που έφθασε στο γραφείο την περασμένη Παρασκευή από ανώνυμο αποστολέα, ανακάλυψε 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, την περίοδο Οκτωβρίου 2013-Δεκεμβρίου 2014, με διάφορες ιστοσελίδες, κάνοντας λόγο για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να εξηγήσει γιατί δεν ζήτησε τους απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε την ερώτηση της «γελοία» και της είπε ότι «δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα», συνιστώντας της μάλιστα, να πάρει ηρεμιστικά. «Τέτοια έχει καλά η Novartis», είπε. Επιστολή διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Οι βαρύτατες προσβλητικές φράσεις εγείρουν προφανές δεοντολογικό ζήτημα που πρέπει να ελεγχθεί αρμοδίως», αναφέρει ο κ. Κεγκέρογλου, καλώντας τον κ. Βούτση να κινήσει τις διαδικασίες.