X

Πετρόπουλος: μπορούμε να αποτρέψουμε τις μειώσεις στις συντάξεις

Καλλιέργεια προσδοκιών από τον υφυπουργό Εργασίας εν μέσω “πυρών” από τον Νίκο Φίλη…

Ant1news

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφευχθεί η μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις άφησε στη Βουλή ο Τάσος Πετρόπουλος, την ώρα που δεχόταν τα “καρφιά” Φίλη για την αποπομπή Μπακαλέξη από τον ΕΦΚΑ και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή συντάξεων. 

«Διαπιστώνουμε δυστυχώς μία βραδύτητα, συνεχίζεται και αναπαράγεται ένα σκληρό κοινωνικό πρόβλημα εις βάρος ίσως και πάνω από 100.000 συνταξιούχων που, είτε λαμβάνουν έναντι σύνταξη, είτε δεν λαμβάνουν ακόμα», ήταν το “καρφί” που έριξε ο Νίκος Φίλης, θυμίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για επιτάχυνση της διαδικασίας. Ο πρώην υπουργός Παιδείας ζήτησε νέα ρητή δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί το ζήτημα με τις εκκρεμούσες υποθέσεις μέχρι το καλοκαίρι. 

Στην παρέμβασή του δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την απομάκρυνση του Θανάση Μπακαλέξη από τον ΕΦΚΑ, τον οποίο ο ίδιος είχε ψηφίσει, λέγοντας πως ακόμη δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις για την απομάκρυνσή του. 

Παίρνοντας τον λόγο ο παριστάμενος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, είπε πως η απονομή των εκκρεμών συντάξεων θα έχει ολοκληρωθεί εντός του έτους και από το τέλος του 2018 αυτές θα χορηγούνται βάσει νόμου εντός 3 μηνών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Ανέφερε ακόμη, πως χωρίς την υποβολή αιτήσεων θα γίνει η επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους.