X

Κατσίκης: προϊόν “μονταζιέρας” τα περί ανταλλαγής των στρατιωτικών

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του, ενώ εξέφρασε δυσφορία για τον χαρακτηρισμό “λαγός”.

Ant1news

Διαστρέβλωση των δηλώσεων του περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, καταγγέλλει ο Κώστας Κατσίκης, ο οποίος επιμένει πως απάντησε υποθετικά σε μια υποθετική ερώτηση.

Σε οργισμένο ύφος, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έβαλε κατά τηλεοπτικού σταθμού και μίλησε για «μονταζιέρα», εξ αιτίας της οποίας οι διαστρεβλωμένες δηλώσεις του έφθασαν μέχρι την Τουρκία.

«Λένε ότι έκανα μεγάλο λάθος και ζημίωσα την πατρίδα μου… Επηρέασαν όσα είπα και συναδέλφους του δικού μου κόμματος… Αν ήμουν Θεός τι θα έκανα; Θα σταματούσα τους πολέμους…», είπε και δεν έκρυψε τη δυσφορία του για όλους όσοι τον αποκάλεσαν “λαγό”. «Με βάφτισαν “λαγό”, αν κάποιος νομίζει ότι είμαι “λαγός” να βγει να το πει», είπε και διερωτήθηκε ποιος ήταν εκείνος που τελικά έκανε ζημιά.

Ο Κώστας Κατσίκης ανέφερε ακόμη ότι ήταν επιλογή του να δώσει διευκρινίσεις στη Βουλή παρά να γίνει «βορά εκείνων που εκπροσωπούν τους δημοσιογραφικούς αλήτες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είπε: «Είναι απαράδεκτη η δήλωση του συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ, του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, του κ. Κατσίκη. Στην ουσία έπαιξε τον ρόλο “λαγού”, αυτή είναι η πιο πιθανή εκδοχή αυτού του ζητήματος και βεβαίως έδωσε πάσα στον πρόεδρο της Τουρκίας, έτσι ώστε να θέσει ξανά διεκδικήσεις, τις τουρκικές απόψεις, την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα απέναντι και στην παράνομη – ουσιαστικά – κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στην Τουρκία, οι οποίοι πρέπει εδώ και τώρα να απελευθερωθούν και βεβαίως να συνεχίσει το ζήτημα των αμφισβητήσεων, των διεκδικήσεων, της προσπάθειας για αλλαγή και αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, που είναι σε βάρος και του τουρκικού λαού και του ελληνικού, διότι βάζει λαούς, εργαζόμενους ανθρώπους, τη νεολαία μας, να σκοτώνονται σε πεδία - αύριο πιθανόν – μαχών»