X

Πραγματογνώμονες θα υπολογίσουν το έλλειμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Γιατί αντέδρασε η αντιπολίτευση και ποια πρόσωπα επελέγησαν. Πότε θα παραδώσουν το πόρισμα τους.

Ant1news

Τον διορισμό δύο πραγματογνωμόνων για τον υπολογισμό του ακριβούς ύψους του ταμειακού ελλείμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας με την πλειοψηφία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διαφωνούν για τον τρόπο επιλογής τους.

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για «μαύρη τρύπα» 230 εκατ. ευρώ που εκ των υστέρων «έκλεισε» στα 140 εκατ. ευρώ με την πλειοψηφία να προτείνει ο διορισμός τους να μην γίνει από τον πίνακα του Πρωτοδικείου αλλά από πρόσωπα που θα επιλεγούν απευθείας από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών.

Διαφορετική άποψη είχαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι που υποστήριξαν ότι η επιλογή πρέπει να γίνει από τον πίνακα του Πρωτοδικείου, καθώς αυτό επιβάλλει η εγκυρότητα και η θεσμική θωράκιση της διαδικασίας.

«Πέρασε» η άποψη της πλειοψηφίας και επελέγησαν οι πραγματογνώμονες Νίκος Νάκος και Νίκος Σύκας, οι οποίοι σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι έμπειρα στελέχη του Σώματος Ορκωτών Λογιστών με εξειδίκευση στον χώρο της υγείας.

Οι δύο πραγματογνώμονες έχουν χρονικό περιθώριο ενός μήνα, συμπεριλαμβανομένου και του διαστήματος των εορτών του Πάσχα , να ολοκληρώσουν το έργο τους, που είναι ο έλεγχος όλων των οικονομικών απολογισμών του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και των τραπεζικών κινήσεων που υπήρξαν.