X

Κόντρα Κουρουμπλή – Λοβέρδου για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Δεν θα βρείτε σε μας «χρήσιμους ηλίθιους» είπε ο Λοβέρδος απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση. Όποιος ονειρεύεται συνεργασίες με τη Δεξιά, θα τιμωρηθεί από τους πολίτες απάντησε ο Κουρουμπλής.

Ant1news

Σφοδρή και εφ’  όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος. Χαρακτήρισε «εφιαλτικό» το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου και παίρνοντας θέση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει εντός του Κινήματος Αλλαγής για τη συνταγματική αναθεώρηση, ανέφερε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να δώσει χείρα βοηθείας ή άλλοθι στο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση.

«Δεν πρόκειται να σας δώσουμε κανένα άλλοθι για να δικαιολογήσετε στον ελληνικό λαό τα λάθη και τις παραλείψεις σας, τις αυταπάτες και κυρίως τις απάτες σας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και πρόσθεσε, «σε μας δεν θα βρείτε ούτε βολικούς συνοδοιπόρους, ούτε χρήσιμους ηλιθίους.  Κυρίως όμως θέλω να διαβεβαιώσω τους κεντρώους και κεντροαριστερούς πολίτες που ελπίζουν σε μας ότι η θέση μας είναι ακλόνητη. Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου είναι εφιαλτικό. Κάθε πολιτικός χώρος που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να έχει συναλλαγές μ’ αυτή την τοξική πολιτική συγκυβέρνηση. Και το Κίνημα Αλλαγής έχει διαχωρίσει πλήρως την θέση του από τα περιτρίμματα της ιστορίας».

Ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε και προσωπικά στον πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του θράσος και πολιτικό ναρκισσισμό. «Ο πρωθυπουργός αντί να κυβερνά, καταφεύγει σε εύκολους μονολόγους στα κομματικά ακροατήρια περιφερειακών συνεδρίων και επιδίδεται στο μόνο που μπορεί και ξέρει να κάνει καλά να διχάζει και να δημαγωγεί», ανέφερε σε παρέμβασή του σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και τον κατηγόρησε ότι το μόνο που κάνει, είναι να  προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία», είπε.

Αμφισβήτησέ τα περί καθαρής εξόδου το καλοκαίρι και διερωτήθηκε: «Τι ανεξάντλητα αποθέματα πολιτικού θράσους και ναρκισσισμού μπορεί να διαθέτει ο πρωθυπουργός για να λέει μόλις προχθές ότι «το καλοκαίρι βγαίνουμε τυπικά, καθαρά και οριστικά από τα μνημόνια; Πρόκειται για την μεγαλύτερη δημαγωγική πομφόλυγα της περιόδου της κρίσης.  Όλοι πια γνωρίζουν ότι η καθαρή έξοδος είναι αδύνατη. Ο πρωθυπουργός και όλα τα μέλη της Κυβέρνησης  πολιτεύονται με  λαϊκισμό, ο οποίος τρέχει αντί για αίμα στις φλέβες τους».

Στον Ανδρέα Λοβέρδο απάντησε ο Υπουργός ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Ας μην γινόμαστε προφήτες γιατί θα διαψευστούμε», σχολίασε, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε προς τον βουλευτή της ΔΗΣΥ πως θα  πρέπει να θυμάται την Ένωση Κέντρου και την πορεία που είχε. «Όποιος ονειρεύεται ή σχεδιάζει  συνεργασίες με την δεξιά, θα έχει την ίδια τύχη και θα τιμωρηθεί από τους δημοκρατικούς πολίτες», είπε.