X

Βουλή: αποκλεισμός από τις συνεδριάσεις για βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται την αυστηροποίηση των ποινών για τους βουλευτές της Χ.Α, που συνεχίζουν να προκαλούν. Ποιος βουλευτής θα μείνει εκτός συνεδριάσεων και για πόσο.

Ant1news

Τον 15νθήμερο αποκλεισμό του από τις συνεδριάσεις και «ψαλίδι» στην βουλευτική του αποζημίωση, αποφασίζει η Βουλή για τον Χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγό, μετά την ακραία επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη και τους βουλευτές.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας που συνεδρίασε για την υπόθεση αυτή, εισηγείται μόνον για την περίπτωση Λαγού και όχι για το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Με δεδομένο ότι οι Χρυσαυγίτες δεν φαίνεται να πτοούνται, τα μέλη της αποφάσισαν ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, να εισηγηθούν στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση αντικοινοβουλευτικής και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η Ολομέλεια της Βουλής πριν από περίπου 15 ημέρες είχε επιβάλλει ομόφωνα  περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης των κ.κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ειδικότερα μετά την ακραία επίθεση στον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Οι Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος τον αποκάλεσαν «Τούρκο πράκτορα», ενώ μια ημέρα αργότερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε ζητήσει πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων από τους μουσουλμάνους βουλευτές.