X

Τσακαλώτος: τα δικά μας τα παιδιά δεν φωνάζουν “να καεί η Βουλή”

Ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε συκοφαντία όσα καταλογίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε περήφανος για τη νεολαία του κόμματος...

Ant1news

«Ποτέ μα ποτέ δικά μας παιδιά δεν φώναζαν το σύνθημα «να καεί-να καεί…», ανέφερε σε οργισμένο ύφος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δέχονται σφοδρή κριτική ότι  φώναζαν συνθήματα κατά της Βουλής με τους «αγανακτισμένους» του 2015.

Ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε συκοφαντία όσα καταλογίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε περήφανος που η νεολαία του κόμματος απομόνωσε τους χρυσαυγίτες.

«Είναι ψέμα και το ξέρουν όσοι το λένε αυτό και πρέπει να μάθουν ότι στις πλατείες και όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και στη Μαδρίτη και άλλες πόλεις, υπήρχε ένα κίνημα ενάντια στις ανισότητες…», είπε απαντώντας στα καρφιά του βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

«Οι πρώτοι διδάξαντες είναι εδώ, ο κ. Τσακαλώτος ήταν στο Σύνταγμα κι αν δεν το φώναζε αυτός το σύνθημα, το φώναζε η πλειοψηφία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι σα να λέει ο Πάμπλο Εσκομπάρ να πάνε στη φυλακή οι διακινητές ναρκωτικών».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης, ο οποίος κράτησε με τη σειρά του αποστάσεις από τον Αριστείδη Φωκά. «Ναι μεν έσφαλε, αλλά ζήτησε συγνώμη, εγώ δεν επικροτώ και δεν ενστερνίζομαι ατυχείς στιγμές…».