X

Τόσκας: θα μειωθούν κι άλλο οι αστυνομικοί φρουροί σε VIP πρόσωπα

"Καρφιά" από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για επίσημα πρόσωπα που έχουν αστυνομική φύλαξη. Τι είπε για τις νέες ταυτότητες.

Ant1news

Άμεσα βγαίνει η προκήρυξη για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος προανήγγειλε ακόμη, περαιτέρω μείωση των αστυνομικών που υπηρετούν στη φύλαξη VIP προσώπων.

Απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις ο κ. Τόσκας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί ο εξορθολογισμός έστω κι αν κάποιοι θέλουν παραπάνω χρόνο να καταλάβουν ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς πολύ φύλαξη.

«Σπάνε συνήθειες πολλών δεκαετιών», είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χαλάς κεκτημένα πολλών δεκαετιών, δείτε τι χτυπήματα δέχομαι κάτω από τη μέση, δεν το λένε απευθείας σε μένα, βρίσκουν κάποια εφημερίδα και με χτυπούν». Δεν κατονόμασε ωστόσο, συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας λίγο αργότερα σε επίκαιρη ερώτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη επικαλέστηκε στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για να δηλώσει πως υπάρχει 30% μείωση σε ληστείες και κλοπές σπιτιών και καταστημάτων σε σχέση με πέρυσι.