X

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ

Τα επιχειρήματα του Υπ. Ενέργειας για την πώληση των δύο λιγνιτικών μονάδων, η απάντηση της ΝΔ και το …χιουμοριστικό σχόλιο της Καρακώστα.

Ant1news

Εν μέσω αντιδράσεων, εντός και εκτός Βουλής, ξεκίνησε με τη διαδικασία του επείγοντος η συζήτηση του νομοσχεδίου - προαπαιτούμενου για την δ’ αξιολόγηση - για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιχειρώντας να κάμψει τις σφοδρές αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που το πρωί προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του κεντρικού κτιρίου στην οδό Χαλκοκονδύλη και εν όψει των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, επεσήμανε ότι τα εργασιακά δικαιώματα είναι πλήρως διασφαλισμένα. Εμφανίστηκε μάλιστα, ανοιχτός σε βελτιώσεις και τόνισε ότι «οι συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταφέρονται αυτούσιες στις νέες μονάδες».

Στην ομιλία του άσκησε οξύτατη κριτική στη ΝΔ για την πολιτική της στα ενεργειακά, καταλογίζοντάς της θράσος. «Απορώ με το βάρος που φέρει η ΝΔ να μιλά περί ηθικής στο συγκεκριμένο τομέα. Το σύνολο των μέτρων που πήρε η ΝΔ δεν είχαν τεθεί ούτε κατά υπόνοια στον κόσμο. Αντίθετα εμείς είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Και ασκήσαμε δριμεία κριτική για τη μικρή ΔΕΗ και ταυτόχρονα τις δεσμεύσεις της χώρας στη συμφωνία του 2015 και  όλα αυτά τα θέσαμε στην κρίση των Ελλήνων πολιτών στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε πως δεν πωλούνται οι καλύτερες μονάδες, όπως η υδροηλεκτρική και εκείνες φυσικού αερίου, αλλά δύο μονάδες λιγνίτη σε Μεγαλόπολη και Μελίτη.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, ανέφερε νωρίτερα ότι η Κυβέρνηση, υπό την πίεση των υποχρεώσεων που έχει, προχωρεί σε πρόχειρη ιδιωτικοποίηση. «Φτιάχνουν την κουτσή ΔΕΗ και την οδηγούν σε κατάρρευση, εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή την κατάληξη», συμπλήρωσε.

 

Αιφνιδίασε με ένα …χιουμοριστικό σχόλιο η Καρακώστα

Αίσθηση προκάλεσε ένα σχόλιο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Εύης Καρακώστα, στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η επόμενη συνεδρίαση είναι ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, τη Δευτέρα 23 Απριλίου και ο εορτάζων Γιώργος Αρβανιτίδης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κάλεσε τον επίσης εορτάζοντα Γιώργο Σταθάκη να κεράσουν γλυκά τους βουλευτές.

«Θα συνεισφέρω κι εγώ ως συνονόματος», είπε ο κ. Αρβανιτίδης, με την Εύη Καρακώστα να απαντά: «Βεβαίως, θα κεράσει, θα πάρει κάτι από τις μίζες και θα κεράσει, όπως συνηθίζεται».

Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από τον Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος απλά χαμογέλασε…

 

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα στην επιτροπή με ακρόαση φορέων και Τρίτη-Τετάρτη θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.