X

Ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Συνάντηση με την Θεανώ Φωτίου για διευκρινίσεις, εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ant1news

Συνάντηση με τη Θεανώ Φωτίου θα έχουν αύριο Τρίτη στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται προβληματισμένοι γύρω από το άρθρο του νομοσχεδίου για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Το ραντεβού κλείστηκε εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με τους βουλευτές να ζητούν διευκρινίσεις και απαντήσεις από την αρμόδια Υπουργό.

Αυτό που ζητούν είναι να ξεκαθαριστεί με ποιους όρους θα γίνεται η αναδοχή και εάν ανοίγει “παράθυρο” και για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, ενώ τις αντιρρήσεις του έχει ήδη εκφράσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης. «Ως γιατρός και ως πολιτικός με βρίσκει αντίθετο, αφού πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει», ανέφερε σε γραπτή του δήλωσή του, την επομένη κατάθεσης του νομοσχεδίου.