X

Επιμένει η Φωτίου στην διάταξη για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια

Μήνυμα προς τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας. Πως θα ψηφίσουν τα κόμματα.

Ant1news

Μήνυμα προς τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αρνητική τους στάση στο ζήτημα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια θα «συμπαρασύρει» και χιλιάδες ετερόφυλα, έστειλε η Θεανώ Φωτίου.

«Εξαίρεση των ομόφυλων ζευγαριών από την διαδικασία αναδοχής σημαίνει αυτόματα και εξαίρεση των ετερόφυλων ζευγαριών και αυτό θα καταπέσει σε όλα τα δικαστήρια», ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή όπου ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις υιοθεσίες-αναδοχές η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας. «Για πόσα ομόφυλα ζευγάρια που θα τρέξουν για ένα παιδί, θα εξαιρέσουμε χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια;», ήταν το ερώτημα που έθεσε.

Το Ποτάμι όπως αναμενόταν άλλωστε, δίνει την καταρχήν θετική του ψήφο, ενώ η στάση της ΔΗΣΥ προκαλεί ερωτηματικά, καθώς η Εύη Χριστοφιλοπούλου που άφησε να εννοηθεί ότι θα στηρίξουν το επίμαχο άρθρο, δήλωσε πως διατηρούν επιφυλάξεις επί της αρχής και επί των άρθρων.

Στα δύο μοιράζονται οι ΑΝΕΛ με τον εισηγητή Γιώργο Λαζαρίδη να εκφράζει αντιρρήσεις στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να μην αποκλείει υπερψήφισή του.

Αρνητικά στέκονται η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή. «Η κοινωνία δεν έχει χωνέψει ένα τέτοιο ζήτημα», είπε η Κατερίνα Μάρκου από τη ΝΔ, ενώ ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ εκτίμησε πως η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί βήμα για την υιοθεσία παιδιών.