X

Θετική η πλειοψηφία των κοινωνικών φορέων στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Ποια είναι τα επιχειρήματα που επικαλέστηκαν κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ant1news

Με βασικό επιχείρημα λιγότερα παιδιά σε ιδρύματα, περισσότερα σε οικογένειες, η συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών φορέων που κλήθηκαν στη Βουλή προκειμένου να εκφράσουν τις θέσεις τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις υιοθεσίες/αναδοχές, τάχθηκαν υπέρ της αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Άποψη των περισσοτέρων εξ αυτών ήταν πως η επιλογή ενός ανάδοχου γονέα δεν πρέπει να γίνεται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου, αλλά την καταλληλότητά του και πως στηρίζουν την προσπάθεια που αποϊδρυματοποίσης, που καταβάλλεται από την Κυβέρνηση μέσα από το συζητούμενο νομοσχέδιο.

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν ο νομικός εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και η εκπρόσωπος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας. «Η αντίθεση της Εκκλησίας, κατά κύριο λόγο, έχει να κάνει με την αναδοχή από όσα ζευγάρια έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης και όχι μόνο από ομόφυλα ζευγάρια», ανέφερε ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου για να προσθέσει όπως «η κοινωνική διάκριση που θα βιώσουν τα παιδιά αυτά, δεν θα είναι δική τους επιλογή, αλλά επιλογή της πολιτείας». «Είναι πιο σημαντικό να είναι ο πατέρας ή η μητέρα που έχουν φύγει από τη ζωή σε μια φωτογραφία, παρά να γίνει αναδοχή από το ίδιο φύλο», είπε η κ. Περαχωρίτη.

«Δειλό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η Στέλλα Μπελλιά από τη ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα και πρόεδρος της Οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο», που ζήτησε να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά. «Περιμέναμε από τη συγκεκριμένη Κυβέρνηση να μας πει ότι μπορείτε να είστε όχι μόνο ανάδοχοι γονείς αλλά κανονικοί γονείς. Μας θεωρείτε και πάλι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και αυτό είναι μια διάκριση», υποστήριξε.