X

Βίτσας: έρχονται ...δύσκολες ημέρες στο Προσφυγικό

Το σαφές μήνυμα, μετά την αύξηση των ροών απο στεριάς και θαλάσσης. Το ν/σ για επιτάχυνση στην χορήγηση ασύλου και οι "βολές" του Μ. Βαρβιτσιώτη.

Ant1news

Με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Ποταμιού “πέρασε” από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, με τον αρμόδιο Υπουργό, Δημήτρη Βίτσα, να δηλώνει ότι θα περάσει δύσκολα το επόμενο διάστημα.

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι το Υπουργείο στο οποίο προΐσταμαι, θα περάσει δύσκολες στιγμές, όπως άλλωστε και τα συναρμόδια Υπουργεία, στο επόμενο διάστημα», ανέφερε, κάνοντας λόγο για αύξηση των ροών το 2018 με τις περισσότερες τον Απρίλιο, καθώς στα νησιά και στον Έβρο υπήρξαν 6.632 νέες αφίξεις.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό της Πάτρας, ενώ - όπως είπε - αύριο μεταβαίνει μεικτό κλιμάκιο των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, για συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

 

Παίρνοντας τον λόγο ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραπληροφορούν για τις θέσεις της ΝΔ, εξηγώντας πως είναι αδιανόητο να θέτουν ερωτήματα αν σέβεται η ΝΔ τη Συνθήκη της Γενεύης, όταν η ίδια το 2011, δημιούργησε την ελληνική υπηρεσία ασύλου. Μάλιστα, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τότε δεν ψήφισε τον σχετικό νόμο σε μία λογική «να τα αφήνουμε όλα ελεύθερα» και βάσει διαφόρων ιδεοληψιών.

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση στην Πάτρα, οι τοπικοί βουλευτές. «Επικίνδυνη» την χαρακτήρισε ο Ανδρέας Ριζούλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανέφερε πως εκτός από σύγκρουση συμμοριών για τον έλεγχο της διέλευσης αντικανονικών μεταναστών και προσφύγων, γίνεται και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών.

Το νομοσχέδιο που θα εισαχθεί την επόμενη Τρίτη προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή από του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Ένωσης Κεντρώων επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.