X

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Κατσίκη: ζητούν παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ποιοί είναι και τι ζητούν απο τον N. Βούτση. Τα μηνύματα Τσίπρα κι οι διαφοροποιήσεις στην ψηφοφορία για την αναδοχή απο ομόφυλα ζευγάρια.

Ant1news

Την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζητούν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειοψηφία τους της ομάδας των «53+».

Με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές και ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή του κυβερνητικού εταίρου Κώστα Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία, που «παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους».

Την επιστολή υπογράφουν η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Αννέτα Καββαδία, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Νωρίτερα το πρωί, πάντως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του κια υποστήριξε ότι δεν εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία και την αιμομιξία.

Το αίτημα των βουλεύτων του ΣΥΡΙΖΑ ήλθε λίγη ώρα μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Βουλή, με την οποία επιτέθηκε σε διαφωνούντες βουλευτές της συμπολίτευσης, αλλά και στην Νέα Δημοκρατία.

"Μύδρους" κατά του Κώστα Κατσίκη εξαπέλυσε νωρίτερα και ο Νίκος Φίλης.

 

Υπεψηφίστηκε με απουσίες το νομοσχέδιο

Με ευρεία πλειοψηφία 161 βουλευτών έναντι 103 που καταψήφισαν, «πέρασε» από την ολομέλεια της Βουλής η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, με την κυβερνητική πλειοψηφία να μετρά απώλειες.

Επτά κυβερνητικοί βουλευτές: οι κ. Γεννιά, Μπόλαρης, Κασιμάτη, Καραγιάννης, Βαγενά, καθώς και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής - που όπως ο ίδιος έλεγε δεν πρόλαβε - απουσίαζαν από την ψηφοφορίαμ, ενώ άλλοι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.Μιχελογιαννάκης και Παραστατίδης, όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί, είπαν «όχι».  

Απουσίαζαν ο Πάνος Καμμένος και η Έλενα Κουντουρά, ενώ δύο βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις είπαν «ναι», κόντρα στην επίσημη θέση του κόμματος.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ η επίσημη θέση της ΝΔ ήταν «όχι», η εισηγήτρια της Κατερίνα Μάρκου ψήφισε το επίμαχο άρθρο.

Μέσω της αποχής διαφοροποιήθηκαν και 7 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι κ. Λοβέρδος, Καρράς, Κωνσταντόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Κρεμαστινός, Αρβανιτίδης και Τζελέπης.

Απούσα ήταν η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.