X

Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κατσίκης

Μετά απο αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν στραφεί εναντίον του βουλευτή των ΑΝΕΛ για τις αναφορές του στην Βουλή.

Ant1news

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο Κώστας Κατσίκης, για όσα υποστήριξε, μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής που είχε αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Κατσίκη, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι αποδέχεται το αίτημα που διατύπωσαν οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή του κ. Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ώστε να κληθεί να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις για τις δηλώσεις του.

Η σχετική επιστολή έχει ήδη συνταχθεί, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, τη Δευτέρα, όπου και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μιλώντας την περασμένη Τρίτη στην Ολομέλεια είχε παραλληλίσει τους ομόφυλους με τους παιδόφιλους, αναφέροντας:

«Μιλούν πολύ για την αγάπη των ομόφυλων ζευγαριών. Εγώ θα ρωτήσω είναι αμαρτία η αγάπη; Φυσικά και δεν είναι αμαρτία η αγάπη, αλλά εξαρτάται που κατευθύνεται η αγάπη. Η αγάπη στο χρήμα δεν είναι αμαρτία; Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του, που είναι διαφορετική της πατρικής, είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Όλα αυτά ξεπερνούν πράγματι την λογική μας και έχουν γίνει λογική της παράνοιας», είπε.

Αίτημα για την παραπομπή του είχαν στείλει στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως απο την κίνηση των "53+".  

O ίδιος ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα την επομένη του αιτήματος των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε «16 ετεροφοβικοί προστάτες της κονότητας ΛΟΑΤΚΙ, λεσβιών, γκέι, τρανσέξουαλ, ζητάνε από τον πρόεδρο της Βουλής την παραπομπή μου».