X

“Μπαλάκι” η υπόθεση Κατσίκη στην Βουλή

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απέφυγε την παραπομπή για “ρητορική μίσους” μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Ant1news

Από τον Άννα στον Καϊάφα… στέλνουν την υπόθεση Κατσίκη στη Βουλή, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας που συνεδρίασε για να εξετάσει τις ομοφοβικές αναφορές του στη συζήτηση για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, αποφάσισε να επιστρέψει τον “φάκελο” στον Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές αποφάσισαν ομόφωνα ότι η συμπεριφορά του είναι μεν προσβλητική, δεν εντάσσεται ωστόσο στη ρητορική μίσους και για αυτόν τον λόγο δεν υπήρξε επίπληξη, ούτε μομφή. Την τελική απόφαση, όμως, θα λάβει ο Πρόεδρος της Βουλής στον οποίο θα αποσταλεί η εισήγηση των βουλευτών της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ο Κώστας Κατσίκης, ο οποίος είχε κληθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ανέφερε ότι αυτές είναι οι απόψεις του και πως δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κανέναν.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε ύστερα από σχετικό αίτημα 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Ο ίδιος ο κ. Βούτσης, σε συνέντευξή του, είχε χαρακτηρίσει ανεκδιήγητες τις δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη.