X

Αβραμόπουλος για Novartis: Η σκευωρία κατέρρευσε

"Κενά περιεχομένου" χαρακτηρίζει τα πορίσματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καλεί τους βουλευτές να κρίνουν κατά συνείδηση.

Ant1news

Κενά περιεχομένου χαρακτηρίζει τα πορίσματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος στο υπόμνημά του που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ενόψει της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι τα πορίσματα αυτά συνιστούν ομολογία ανυπαρξίας στοιχείων και αδυναμίας στήριξης της κατηγορίας ακόμη και σε επίπεδο απλών ενδείξεων και πως η σημερινή διαδικασία έχει ως στόχο τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στην κοινή γνώμη.

«Η δημιουργία, σκόπιμα, ψευδούς σύγκρουσης αρμοδιότητας μεταξύ Βουλής και Δικαιοσύνης, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνον στην διατήρηση της υπόθεσης σε εκκρεμότητα για λόγους εντυπώσεων», αναφέρει και συμπληρώνει ότι η συγκροτηθείσα από την Ολομέλεια Επιτροπή, όφειλε να ολοκληρώσει το έργο της, να έχει το θάρρος να δεχθεί ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για κανένα πολιτικό πρόσωπο και να προτείνει στην Ολομέλεια να επικυρώσει την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής λόγω ανυπαρξίας οποιασδήποτε έστω ένδειξης.

«Η σκευωρία κατέρρευσε», επισημαίνει και καλεί τους βουλευτές να κρίνουν κατά συνείδηση, να υπερβούν το κομματικό συμφέρον και την κομματική πειθαρχία και να ψηφίσουν για κάθε πολιτικό πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο στη βάση της προσωπικής τους πεποίθησης και της συνείδησής τους.