X

Κουβέλης: κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για τον χρόνο απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για απαράδεκτη -εθνικιστική ατζέντα Ερντογάν και εκτίμησε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις εντάσεις.

Ant1news

«Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας πως το θέμα αυτό εντάσσεται στην προεκλογική ρητορική Ερντογάν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για απαράδεκτη -εθνικιστική ατζέντα Ερντογάν και εκτίμησε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις εντάσεις, καθώς αυτό που επιδιώκει είναι η παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ.

«Δεν θα σταματήσει η με κυμαινόμενη ένταση, προκλητικότητα της Τουρκίας, γιατί αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της είναι να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα, ώστε να βρεθεί παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα αποκρούει και δεν μπαίνει σε λογική συζήτησης αναφορικά με τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά προκύπτουν από συγκεκριμένες συνθήκες όπως αυτές τις Λοζάνης και των Παρισίων.