X

Βουλή: “έκρηξη” Λοβέρδου με την εμφάνιση βουλευτών

Δυο βουλευτές, ο ένας έτοιμος για την παραλία κι ο άλλος έτοιμος για το γυμναστήριο «έβγαλαν από τα ρούχα του» τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ant1news

Βγήκε από τα ρούχα του ο Ανδρέας Λοβέρδος βλέποντας δύο βουλευτές, τον έναν με θαλασσινή περιβολή και τον άλλο έτοιμο για το γυμναστήριο.

Χωρίς να τους κατονομάσει, για να μην τους προσβάλλει, όπως έλεγε σε δημοσιογράφους, έκανε λόγο για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής που αφορά στην εμφάνιση και παρουσία των βουλευτών.

 «Ήθελα εδώ και χρόνια να αναφερθώ σε αυτό το θέμα, αλλά σήμερα λόγω ενός ή δυο παραδειγμάτων, αισθάνομαι ότι το ποτήρι ξεχείλισε, δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται βουλευτές με περιβολή που παραπέμπει σε παραλία και προπόνηση», είπε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με το άρθρο 75 του Κανονισμού της Βουλής, που επικαλέστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι βουλευτές οφείλουν να εμφανίζονται και να συμπεριφέρονται με τρόπο που να ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα τoυ επιτελoύμενoυ έργου. Επίσης οφείλουν να αποφεύγουν ενέργειες που παρενοχλούν την άνετη διεξαγωγή των εργασιών και να συμβάλλουν καθένας ατομικά στην ευπρεπή εμφάνιση της Boυλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ αναφερόταν σε δύο βουλευτές, έναν του ΣΥΡΙΖΑ και έναν της Χρυσής Αυγής.