X

Θεοδωράκης σε Βούτση: να καταργηθούν τα πλαστικά είδη στη Βουλή

Τι λέει για την σχέση της εθνικής αντιπροσωπείας με την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ant1news

Δυναμική δράση με σταδιακή κατάργηση όλων των πλαστικών ειδών μιας χρήσης από τα κυλικεία και το εστιατόριο της Βουλής, ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκτιμώντας πως θα αποτελέσει παράδειγμα για ανάλογες δράσεις σε όλους τους θεσμούς και τις υπηρεσίες της Πολιτείας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ζητά να αποφασιστεί η κατάργηση όλων των πλαστικών ειδών μιας χρήσης, όπως ποτήρια, καλαμάκια, μπουκάλια, πιάτα, μαχαιροπήρουνα, συσκευασίες τροφίμων.

Προτείνει ακόμη, να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης σε όλους τους χώρους, τόσο του κεντρικού Μεγάρου, όσο και των άλλων κτιρίων της Βουλής.

Το Ποτάμι σημειώνει πως το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι από τα λίγα Κοινοβούλια του σύγχρονου κόσμου που δεν έχει μεριμνήσει καν για την ανακύκλωση χάρτινων, πλαστικών και άλλων συσκευασιών και καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής και τη Διάσκεψη των Προέδρων να πάρουν άμεσα τις απαραίτητες αποφάσεις ανακύκλωσης και απεξάρτησης από το πλαστικό.