X

Σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης...

Ant1news

Σειρά αλλαγών, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επέφερε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας επανέρχεται η μαγνητοφώνηση της συνέντευξης των στελεχών της εκπαίδευσης, που είχε αποσυρθεί από το αρχικό κείμενο για να μην υπάρχει, όπως είπε, κανένα ίχνος υποψίας.

Για λόγους μη αιφνιδιασμού, πρόσθεσε, θα θεωρείται ως μια θητεία το σύνολο αυτών που έχει ένας υποψήφιος σχολικός σύμβουλος  μέχρι σήμερα, διατηρώντας την ρύθμιση για το πλαφόν μέχρι δύο θητείες.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ανακοίνωσε ακόμη, την απόσυρση της διάταξης για την πρόσληψη αναπληρωτών σε σχολεία με προσφυγόπουλα για να μην επηρεάσει, όπως είπε, τα κριτήρια των μονίμων προσλήψεων, η συζήτηση των οποίων θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό.