X

Ολομέτωπη επίθεση Γεννηματά στον Γαβρόγλου για την Παιδεία

Τι απάντησε ο ΥΠΕΠΘ για την εικόνα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Τι είπε για τους σχολικούς συμβούλους. Τι αλλαγές έκανε στο νομοσχέδιο.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της εκπαίδευσης, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, μίλησε για «κατήφορο δίχως τέλος» και «συριζοποίηση της εκπαίδευσης» μέσα από πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και δημιουργία νέων πελατειακών σχέσεων.

«Οι παρεμβάσεις σας δεν θα μακροημερεύσουν, θα είναι από τις πρώτες που θα καταργηθούν», επεσήμανε με νόημα και ανεβάζοντας τους τόνους επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση για την εικόνα που παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια.

«Έχετε εγκαταλείψει τα πανεπιστήμια στο έλεος της βίας και της ανομίας.  Από κέντρα εκπαίδευσης και διακίνησης ιδεών τα μετατρέπετε με την ανοχή σας σε ορμητήρια διαφόρων ομάδων και κέντρα παρανομίας», είπε.

Τα λεγόμενα της κ. Γεννηματά προκάλεσαν την αντίδραση του Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει σειρά αλλαγών στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

«Υποτιμά μια κοινωνία ολόκληρη και την προκαλώ να πάμε μαζί στα πανεπιστήμια, ναι, είναι απαράδεκτη κατάσταση, αλλά δεν είναι έτσι σε όλα τα πανεπιστήμια», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας και απέρριψε τις αιτιάσεις περί κατάργησης του θεσμού των σχολικών συμβούλων, λέγοντας ότι απλώς αλλάζει η λογική της προσωποπαγούς καθοδήγησης.