X

Τόσκας για πυρκαγιές: δεν επαρκεί ο κρατικός μηχανισμός

Στις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον εθελοντισμό, προσβλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη…

Ant1news

Στην παραδοχή ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν επαρκεί για την κατάσβεση των πυρκαγιών προέβη ο Νίκος Τόσκας, επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι εθελοντές. 

«Χωρίς τις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον εθελοντισμό, ο οποίος στην Ευρώπη είναι πολύ ανεπτυγμένος, δεν μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, καθώς δεν αρκεί ο κρατικός μηχανισμός», είπε και επεσήμανε πως η Πολιτεία παρέχει εκπαίδευση και υλικό στους εθελοντές που βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης. 

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το σχέδιο πολιτικής προστασίας στις περιφέρειες, έκανε γνωστό πως σε συνεννόηση με τον αρμόδιο επίτροπο Πολιτικής Προστασίας και τους ομολόγους του, των χωρών του Νότου και ιδίως τον Γάλλο συνάδελφο του, έχουν κινήσει τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια, μισθωμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. «Υπήρξαν αντιρρήσεις από κάποιες χώρες, αλλά αυτές έχουν καμφθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους», είπε ο κ. Τόσκας. 

Αύριο, όπως πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς στη Δυτική Πελοπόννησο και για αυτό τον λόγο βρίσκονται σε επιφυλακή 2 βαρέως τύπου ελικόπτερα.