X

Λεβέντης: να γίνει δημοψήφισμα για τη συμφωνία

Γιατί η ελληνική Κυβέρνηση δεν ακολουθεί το παράδειγμα των Σκοπίων που ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν την συμφωνία στην κρίση των πολιτών, αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ant1news

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τα Σκόπια ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας ότι στη γειτονική χώρα θα γίνει και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και δημοψήφισμα.

«Τι σας φοβίζει και δεν απευθύνεστε στο λαό; Μήπως η κυβέρνηση προεξοφλεί το «όχι» των πολιτών και θέλει να περάσει με το ζόρι το «ναι»;», διερωτήθηκε και υποστήριξε πως η κυβέρνηση  υπέκυψε στις πιέσεις των ΗΠΑ.

«Η πίεση των Αμερικανών είναι ασφυκτική και σας καταλαβαίνω, αλλά νόμιζα ότι η Δεξιά είναι το κόμμα των Αμερικανών, δεν ήξερα ότι κι οι Αριστεροί πρωθυπουργοί κάθονται σούζα. Και μου λέει εμένα ο κ. Τσίπρας ότι δεν αισθάνεται ένοχος διότι το έδωσε η Δεξιά το 2008», είπε.

«Εδώ μοιράζουμε τις ευθύνες που δίνουμε το "Μακεδονία" ή να προσπαθήσουμε να το σώσουμε;. Ποιο είναι το θέμα; Ποια είναι αποστολή της αίθουσας; Να χρεώσετε ο ένας στον άλλο την μειοδοσία ή να προσπαθήσουμε να την αποσοβήσουμε», είπε και διερωτήθηκε τι φοβάται η κυβέρνηση και δεν ακολουθεί το παράδειγμα των Σκοπίων που κάνουν και σύσκεψη αρχηγών και δημοψήφισμα.