X

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συνεδρίαση για την πρόταση μομφής

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε παρωδία την διαδικασία και ζήτησε απο τον λαό να είναι σε εγρήγορση.

Ant1news

«Η σημερινή πρόταση δυσπιστίας του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, είναι βούτυρο στο ψωμί του κ. Τσίπρα, του κ. Καμένου, των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Συμβάλλει όχι στην πραγματική ενημέρωση του ελληνικού λαού, αλλά στον αποπροσανατολισμό, από το πραγματικό και ουσιαστικό πρόβλημα που έχει η επικείμενη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Ο ΓΓ του ΚΚΕ συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, «καλλιεργείτε συστηματικά και με κάθε ευκαιρία, τον αποπροσανατολισμό και την συσκότιση γύρω από τα προβλήματα που προκύπτουν για το λαό μας με την χτεσινή ψήφιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων, που θα μπουν σε ισχύ μετά το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο. Γιατί είστε στην ίδια γραμμή του «γιες μεν» και οι δύο, απέναντι στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον ΣΕΒ, την εγχώρια και ξένη πλουτοκρατία». 

«Το πολιτικό σας θράσος δεν έχει όρια κύριε Τσίπρα.Βέβαια, αυτός ο τόπος έχει γνωρίσει πολλούς καλαμοκαβαλάρηδες! Κι άλλους τόσους που εμφανίζονται λες και έχουν φάει τον Λένιν και τον Μαρξ με το κουτάλι. Από ξεσκολισμένα ορφανά του Χίτλερ που βάζουν στο στόμα τους το Λένιν, όπως προχτές ένας πάλι χρυσαυγίτης, μέχρι ανανεωτές, αναθεωρητές της κακιάς συμφοράς! Δεν θα πω το γνωστό, λαϊκό σοφό «η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας». Γιατί χρειάζονται πραγματικά όλα αυτά και περίσσιο θράσος επιπλέον, για να επικαλείται κανείς τον Λένιν, ο οποίος μιλούσε για την αυτοδιάθεση των λαών από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και φώτιζε τη διέξοδο της σοσιαλιστικής επανάστασης.  Και να τα λες αυτά σε τηλεοπτική συνέντευξη, τη στιγμή που υπογράφεις συμφωνία για να φυλακιστεί ακόμα ένας λαός στην πολεμική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ», είπε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ δεν θα δώσει άλλη νομιμοποίηση σε αυτή τη διαδικασία, η ΚΟ δεν θα πάρει μέρος σε αυτή την παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αποχωρούμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας, απευθυνόμενος τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «τη δυσπιστία του λαού την έχετε, την τελική μομφή θα σας την δώσει ο λαός με τους αγώνες του».