X

Σκληρή κόντρα Κοτζιά – Μπακογιάννη στη Βουλή

Διαστάσεις «βεντέτας» έχει πάρει κόντρα του νυν με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών. Διαξιφισμοί Μπακογιάννη και με την Κόλλια – Τσαρουχά.

Ant1news

Σε βεντέτα εξελίσσεται η κόντρα Κοτζιά- Μπακογιάννη. Πρώην και νυν υπουργός Εξωτερικών ήρθαν σε άγρια κόντρα για την ακαδημαϊκή ιδιότητα του κ. Κοτζιά αλλά τις δραστηριότητές του εκτός πολιτικής.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά της κ. Μπακογιάννη σε δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Εξωτερικών να καταθέτει έγγραφα από την περίοδο που εκείνη ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας τον απειλές και μεθοδεύσεις λογικής Στάζι.

«Επαναλαμβάνετε ύβρεις ενός περιοδικού οι εκδότες του οποίου έχουν καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή», σχολίασε ο Νίκος Κοτζιάς, καλώντας την, είτε να κάνει πίσω, είτε να προχωρήσει σε άρση της ασυλίας της.

«Καλώ την κ. Μπακογιάννη να πάρει πίσω τις ύβρεις ή να αρθεί η ασυλία της», είπε με την ίδια να τον «προκαλεί» να της υποβάλλει μήνυση. «Εδώ είμαστε κάντε μου μήνυση και θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου», απάντησε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει μια κακή συμφωνία, ενώ ήρθε σε κόντρα και με την υπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

 

«Με τον Πάνο Καμμένο που δεχόμαστε τις βολές, δηλώνουμε και σήμερα και θα δηλώσουμε και αύριο, ότι αυτή τη συμφωνία δεν την δεχόμαστε… Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ονομάζει τα Σκόπια Μακεδονία κι είναι άλλο αυτό κι άλλο η στήριξη στην κυβέρνηση», είπε η κ. Κόλλια και βλέποντας τη Ντόρα Μπακογιάννη να χαμογελά, πρόσθεσε: «Μην γελάτε κ. Μπακογιάννη, εγώ δεν είμαι Μπακογιάννη, είμαι Μαρία Κόλλια Τσαρουχά… Δεν ψηφίζω αυτή τη συμφωνία… Εγώ δεν θα πάω στις Πρέσπες».

Άμεση η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη που επεσήμανε ότι η ψήφος της βουλευτού και υπουργού των ΑΝΕΛ στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, αποτελεί διαβατήριο για τη συμφωνία που παράγει έννομα αποτελέσματα.