X

“Μαλλιά-κουβάρια” στην Βουλή για το Σκοπιανό

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση Σκουρλέτη-Γεωργιάδη. Έντονη αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών στα όσα είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ant1news

“Μαλλιά-κουβάρια» έγιναν στην Βουλή Πάνος Σκουρλέτης και Άδωνις Γεωργιάδης, εντείνοντας το ήδη πολωμένο κλίμα. Οι αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη σε αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που - όπως είπε - ως αντιπολίτευση έτρεχε στις συγκεντρώσεις φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά της Βουλής, ενώ τώρα ως Κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή στάση, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών.

«Ρε παιδιά πάσχουμε από ομαδικό αλτσχάϊμερ; Τώρα γίνατε μετριοπαθείς; Χωρίς τις καρέκλες τρέχατε στις συγκεντρώσεις και φωνάζατε να καεί το μπουρ@@λο η Βουλή», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα και όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ανακαλέσει, απάντησε: «Εσύ το έλεγες, εγώ να το πάρω πίσω;».

Για μια ακροδεξιά ομάδα που …εισέβαλλε στη ΝΔ και ως “σώγαμπροι” θέλουν να γίνουν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, έκανε λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών. «Πουλάτε κάλπικο πατριωτισμό, είστε πατριδοκάπηλοι και ενθαρρύνετε τις απεχθείς φασιστικές φωνές», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε και στον Νίκο Κοτζιά, αποκαλώντας τον «σταλινικό κομμουνιστή», ενώ απευθύνθηκε και στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, καλώντας στην αυριανή ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής της ΝΔ να καθορίσει με ποια πλευρά της ιστορίας θα πάει. «Το επιχείρημα ότι δεν θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής και μετά θα καταψηφίσουμε την συμφωνία είναι σαν την παροιμία μετά την απομάκρυνση του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.