X

Λεβέντης: υπόλογος όποιος βάζει υπογραφή αντίθετη με τη θέληση του λαού

Για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, που ζήτησε από τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ να μην υπογράψουν τη συμφωνία.

Ant1news

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για τη συμφωνία με τα Σκόπια άσκησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο κ. Λεβέντης τόνισε πως «κάθε ένας που βάζει υπογραφή αντίθετη με τη θέληση του λαού είναι υπόλογος» και «αύριο μπορεί να λογοδοτήσει».

Κάλεσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, να λάβει τις αποφάσεις του σήμερα, «γιατί αύριο ο κ. Τσίπρας θα παραδώσει το όνομα στα Σκόπια».

Υποστήριξε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας του είπε πως δίνει τον όρο “Μακεδονία”, γιατί το ίδιο είχε κάνει και η Νέα Δημοκρατία. «Νομιμοποιείται πάνω στις αθλιότητές της ΝΔ για να κάνει τις ίδιες;», τόνισε ο κ. Λεβέντης. Επεσήμανε επίσης ότι είναι «πρωτάκουστο η ΝΔ, που είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του να λέει ότι η ΝΔ έχει δώσει το όνομα».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και τόνισε πως αυτό που κάνει η Κυβέρνηση είναι «μειοδοσία». «Όλο το ιστορικό ανάθεμα θα πέσει πάνω στα κεφάλια σας και θα υπάρχει και τιμωρία», συμπλήρωσε σε υψηλούς τόνους και κάλεσε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών να μην υπογράψουν τη συμφωνία.