X

ΝΔ: η “καθαρή έξοδος” έγινε “καθαρή είσοδος” στο 4ο μνημόνιο

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Οικονομία ζήτησε η ΝΔ, την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστή την πρόθεση του να ενημερώσει την Ολομέλεια.

Ant1news

Στη Βουλή κατατέθηκε η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την «οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση», ενώ την ίδια ώρα έγινε γνωστή η πρόθεση του πρωθυπουργού να ενημερώσει με δική του πρωτοβουλία την Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρότασή του αναφέρει πως η περίφημη «καθαρή έξοδος» δεν είναι τίποτα περισσότερο από την «καθαρή είσοδο» στο 4ο μνημόνιο, που βρίσκεται προ των πυλών, που περιλαμβάνει μόνο νέα μέτρα που θα κληθούν οι πολίτες και πάλι να πληρώσουν, αλλά δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση.

«Τα άκρως προκλητικά κυβερνητικά πανηγύρια για τη δήθεν ολοκλήρωση του αχρείαστου 3ου μνημονίου διήρκησαν λίγο. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για άλλη μια φορά κατέφυγε σε ψέματα για να κρατηθεί μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία», σημειώνει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπληρώνει πως ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες.

«Οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο. Για τα επιπλέον μέτρα ύψους 5.1 δις ευρώ. Για την πενιχρή ρύθμιση που ο ίδιος έφερε για το χρέος. Ρύθμιση που απέχει πολύ όχι μόνο από τις προσδοκίες που ο ίδιος είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της από το 2012. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά και τους περιορισμούς που δημιουργεί στις επόμενες κυβερνήσεις», υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.