X

Δεν παραδίδει την έδρα του Αντιπροέδρου ο Δημήτρης Καμμένος

Κάνει λόγο για προκήρυξη εκλογών μετά από συμφωνία κυβέρνησης και ΑΝΕΛ. Τι αποκαλύπτει ο διαγραφείς βουλευτής.

Ant1news

Δεν παραδίδει την έδρα του Αντιπροέδρου ο Δημήτρης Καμμένος μέχρι να δει τις 50 υπογραφές που απαιτούνται για να υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον του.

Το ζήτημα της παραίτησής του τέθηκε στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με τον κ. Καμμένο να του υπενθυμίζει ότι έχει στη διάθεσή του επιστολή από την περασμένη εβδομάδα που τον ενημέρωνε πως ήταν στις προθέσεις του να διευκολύνει τη διαδικασία με την παραίτησή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Προεδρείο θα προτιμούσε να μην κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του, καθώς θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και δεν θα αφορά σε πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του.

Η στάση ωστόσο, των ΑΝΕΛ που, όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Καμμένος μέχρι και έξωση από το γραφείο που διατηρούσε - και μάλιστα με αριθμό πρωτοκόλλου - του κοινοποίησαν, τον εξόργισε. Όπως μάλιστα ο ίδιος είπε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, στελέχη του πρώην κόμματός του τον εξύβρισαν ζητώντας του να αδειάσει «εδώ και τώρα» το γραφείο του.

Στην ίδια συνέντευξη, ο διαγραφείς από τους ΑΝΕΛ βουλευτής είπε ότι σε συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ειπώθηκε σε εισήγηση ότι η Κυβέρνηση θα προκηρύξει εκλογές όποτε αυτό θα την συμφέρει, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και για να μην αναγκαστεί να περάσει από την ελληνική Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό.

Ο κ. Καμμένος, λένε πληροφορίες, θα περιμένει να δει το σκεπτικό της πρότασης μομφής, αν υπάρξει, καθώς και τα ονόματα των 50 βουλευτών που θα την υπογράφουν και μετά θα παραιτηθεί.