X

Κόντρα Τόσκα – Κεφαλογιάννη για το “σχέδιο αποστασίας”

Σφοδρή αντιπαράθεση του Αν. Υπ. Προστασίας του Πολίτη με την βουλευτή της ΝΔ.

Ant1news

Κόντρα για τα σχέδια αποστασίας και αποσταθεροποίησης που καταγγέλλει τις τελευταίες ημέρες το Μαξίμου ξέσπασε στη Βουλή, ανάμεσα στον Νίκο Τόσκα και την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε στη ΝΔ, ότι με τη στάση που τηρεί προσδοκά πολιτική αποσταθεροποίηση.

«Για τα ζητήματα που έχουν προκύψει αυτές τις μέρες και για το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα ακροδεξιάς που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα, η ΝΔ τι στάση κρατά;», αναρωτήθηκε ο κ. Τόσκας με την κ. Κεφαλογιάννη να κάνει λόγο για θεωρίες συνομωσίας της κυβέρνησης.

«Θέλετε να είστε ουρά της ακροδεξιάς;», συνέχισε ο κ. Τόσκας, λέγοντας πως πολλά στελέχη της ΝΔ καλοβλέπουν την ακροδεξιά. «Νομίζετε ότι θα κερδίσετε από ένα κλίμα αποσταθεροποίησης; Δεν κερδίζει η δημοκρατία, δεν κερδίζει κανένας», είπε και σημείωσε πως «σε κάθε περίπτωση εμείς, δεν θα πούμε "σφάξε με Αγά μου να αγιάσω"».

«Ο κ Τόσκας αναπτύσσει τη θεωρία του ενός άκρου, βλέπει παντού ακροδεξιούς ακόμη και όταν ο Ρουβίκωνας δρα ανενόχλητος καταρρίπτοντας τις θεωρίες συνομωσίας που καλλιεργεί καθημερινά η κυβέρνηση καθημερινά», απάντησε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Τόσκας ανακοίνωσε μάλιστα, πως χθες συνελήφθη ομάδα ακροδεξιών που κατευθυνόταν από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, μεταφέροντας μαχαίρια, βενζίνες, μολότοφ, κουκούλες και κράνη. Σε ότι αφορά στην ουσία των επίκαιρων ερωτήσεων της κ. Κεφαλογιάννη υποστήριξε πως η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη και πώς αυτό το αποδεικνύουν οι επισκέψεις και οι περίπατοι στο κέντρο της πόλης, όπως του Πρίγκηπα Καρόλου στον πεζόδρομο της Ερμού.