X

Την Πέμπτη η συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή

Θα προηγηθεί ενημέρωση, στην Ολομέλεια, του πρωθυπουργού, για τα αποτελέσματα της συμφωνίας της 21ης Ιουνίου...

Ant1news

Την Πέμπτη, στις 12.00, θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία, σε ανταπόκριση σχετικού αιτήματος της ΝΔ.

Θα προηγηθεί ενημέρωση, στην Ολομέλεια, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τα αποτελέσματα της συμφωνίας της 21ης Ιουνίου, ενημέρωση για την οποία ο ίδιος είχε δεσμευτεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε το σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι κατέφυγε σε ψέματα για να κρατηθεί για ακόμη μερικούς μήνες στην εξουσία και προχώρησε σε «άκρως προκλητικά κυβερνητικά πανηγύρια για τη δήθεν ολοκλήρωση του αχρείαστου τρίτου», που όμως κράτησαν λίγο.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά και τους περιορισμούς που δημιουργεί στις επόμενες κυβερνήσεις» κατέληξε στο αίτημά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, ξεκινάει στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, αυτή την εβδομάδα, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Κλεισθένη 1». Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί μέχρι την άλλη Παρασκευή 13 Ιουλίου, που θα λειτουργεί η Ολομέλεια καθώς αμέσως μετά αρχίζουν τα θερινά τμήματα της Βουλής.