X

Γεννηματά: η Κυβέρνηση είναι ήδη σε αποδρομή

Ολομέτωπη επίθεση από την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ κατά του Πρωθυπουργού, αλλά και του Προέδρου της ΝΔ, με αφορμή τις μειώσεις στις συντάξεις.

Ant1news

Το κυβερνητικό αφήγημα της καθαρής εξόδου αμφισβήτησε στην ομιλία της στην Βουλή, η Φώφη Γεννηματά, αμέσως μετά το σκληρό μπρα-ντε-φερ που είχαν Τσίπρας και Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει πραγματικά τέλος των μνημονίων».

«Έφυγε ήδη η κυβέρνηση, είναι σε αποδρομή από τώρα», σχολίασε ξεκινώντας την ομιλία της με αφορμή την αποχώρηση υπουργών και βουλευτών της πλειοψηφίας και εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ότι έχουν επιλέξει την πόλωση και το διχασμό.

«Ο κ .Τσίπρας δεν αλλάζει πρόσωπα αλλά προσωπεία, είναι αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι», είπε και μίλησε για τυχοδιωκτισμό του πρωθυπουργού και καιροσκοπισμό του προέδρου της ΝΔ. Αναφερόμενη προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για να μην περικοπούν οι συντάξεις, είπε πως θα ήταν αντρίκιο να στηρίξει την πρόταση νόμου της ΔΗΣΥ παρά να φέρει δική του τροπολογία. Δεν το έκανε όμως αυτό ο κ. Μητσοτάκης, συμπλήρωσε, γιατί τον συμφέρουν τα τετελεσμένα.

Εκτίμησε πως οι εκλογές θα γίνουν σύντομα και ζήτησε να μην διανοηθεί κανείς να παίξει παιχνίδια στην πλάτη των συνταξιούχων με απλή αναβολή των δεσμεύσεων για περικοπές. Ζήτησε παράλληλα, δέσμευση για επαναφορά του κατώτατου μισθού, επαναφορά της σύνταξης χηρείας και την πραγματική στήριξη της ελληνικής οικογένειας με ουσιαστική επιδότηση του τρίτου παιδιού.