X

Λεβέντης: η χώρα δεν έχει ανάγκη Παντελεήμονες

«Η χώρα θέλει ανάπτυξη και επενδύσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ant1news

Η κυβέρνηση «έχει καταστήσει την ελεημοσύνη βασικό κριτήριο της πολιτικής της» αλλά   «η χώρα δεν έχει ανάγκη από Παντελεήμονες. Θέλει πολιτική ανάπτυξης και σοβαρότητας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

«Απευθύνεστε στους Έλληνες πολίτες σαν να είναι αξιολύπητοι» πρόσθεσε και προέτρεψε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική νοοτροπία. «Αλλάξτε νοοτροπία, θα πέσετε από την κυβέρνηση αλλά αποκτήστε τουλάχιστον νοοτροπία σοβαρού κόμματος» χαρακτηριστικά και σημείωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Η Ελλάδα δεν θέλει αυτό εκτός αν τη θέλετε τριτοκοσμική και να πέφτει στα πόδια σας».

Ο κ. Λεβέντης σε πολλά σημεία της ομιλίας του επέμεινε ότι «τη λύση θα τη δώσει η ανάπτυξη» και τόνισε ότι αυτή θα γίνει «όταν γυρίσουν τα λεφτά των καταθέσεων που έχουν φύγει στο εξωτερικό και όταν έλθουν ξένες επενδύσεις».

Εξάλλου άσκησε έντονη κριτική και στη ΝΔ, τονίζοντας ότι «λέει ότι θα φέρει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θα μειώσει φόρους. Σε όλα καλή, αρίστη η ΝΔ, μόνο που δεν μας λέει γιατί επί των ημερών της δεν ήλθε ούτε μία επένδυση; Ένα κόμμα που δοκιμάστηκε και είχε πλήρη αποτυχία στην οικονομική του πολιτική έρχεται τώρα και υπόσχεται τα πάντα. Νομίζω κύριοι της ΝΔ ότι αυτό που σας λείπει είναι η ειλικρίνεια. Ότι θα φύγουν οι κύριοι που απέτυχαν και θα έλθετε εσείς οι επιτυχημένοι μόνο επιπόλαιοι και αμόρφωτοι θα μπορούσαν να πειστούν. Έχετε κάνει τόσα πολλά που δεν σας πιστεύει ο κόσμος».

Σχολιάζοντας την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων, τη χαρακτήρισε ωραία, αλλά όπως είπε «την έκανε ένα κόμμα που έκοψε τις συντάξεις 13 φορές». «Το θέμα είναι να μην κοπούν οι συντάξεις χωρίς η χώρα να διατρέξει κίνδυνο» πρόσθεσε, ενώ για το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά εκτίμησε ότι έγινε αφού «δεχτήκαμε να γίνουμε αποθήκη ψυχών».

Τέλος, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τους βουλευτές της κυβέρνησης ότι «τα παραχώρησαν όλα» και πρότεινε να γίνει σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και να αποφασίσουν όλοι ότι «είναι άκυρη η συμφωνία και ο πρωθυπουργός σε πλάνη, όπως ο κ. Κοτζιάς που την υπέγραψε».