X

Σκουρλέτης: μέσα στο 2018 η ρύθμιση για την ψήφο των ομογενών

Πως σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών την απειλή Καμμένου να καταψηφίσει τον “Κλεισθένη Ι”…

Ant1news

Διέψευσε ο Πάνος Σκουρλέτης ότι παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, διαμηνύοντας ότι εντός του 2018 θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η σχετική ρύθμιση.

«Έχουν το δικαίωμα οι Έλληνες του εξωτερικού και ιδιαίτερα αυτοί που έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης και δεν είμαστε εμείς αυτοί που τους έδιωξαν, να βρεθεί ένας τρόπος, μία ασφαλής μέθοδος, σύννομη που να τους δίνει το δικαίωμα να εκφράζονται στις βουλευτικές εκλογές», είπε, καλώντας τη ΝΔ να μην συσχετίσει αυτό το θέμα με την θετική στάση στην κατάτμηση της Β’  Αθηνών.

Χαιρέτισε ακόμη, τη θέση της ΝΔ, όπως φάνηκε από δημοσιεύματα, να υπερψηφίσει την τροπολογία για το «σπάσιμο» των περιφερειών. Την τροπολογία έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και το Ποτάμι.

Την ίδια ώρα απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση στη δήλωση του Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη ότι οι ΑΝΕΛ βλέπουν θετικά την πρόταση για ελάχιστο ποσοστό 3% για την είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.