X

Λεβέντης: πολιτικά παιχνίδια πίσω από το “σπάσιμο” της Β΄Αθήνας

Έντονη αντιπαράθεση του Βασίλη Λεβέντη με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη…

Ant1news

Πολιτικά παιχνίδια πίσω από το "σπάσιμο" της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής "βλέπει" ο Βασίλης Λεβέντης, δηλώνοντας ότι η Ένωση Κεντρώων δεν μπορεί να την ψηφίσει.

«Με το σπάσιμο της Β΄ Αθηνών δεν καταπολεμάται η διαφθορά», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με αυτή την πρόταση εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τον "Κλεισθένη Ι" που καθιερώνει την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποστήριξε ότι εάν η κ. Γεννηματά είχε ψηφίσει την απλή αναλογική, το πολιτικό σύστημα θα είχε πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στον Πάνο Σκουρλέτη, αποκάλυψε ότι ο υπουργός Εσωτερικών του είχε εκμυστηρευτεί ότι η απλή αναλογική δεν έχει δυο Κυριακές. Οι αναφορές του αυτές προκάλεσαν ένταση με τον κ. Σκουρλέτη να απαντά πως λέει ψέματα. «Η κυβέρνηση ότι με το ένα χέρι φέρνει την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση και με το άλλο την παίρνει πίσω, αφού το νομοσχέδιο προβλέπει για την εκλογή των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών το σύστημα «νοκ-αόυτ», είπε και έκανε λόγο για νομοσχέδιο «έκτρωμα».