X

Νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής με αφορμή την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στη Μακρόνησο

Τι είπε ο Χ.Παππάς και προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Ant1news

Νέα πρόκληση από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία Σταθάκη για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων.

«Κάτω τα χέρια σας από την Μακρόνησο, μπορεί να σας χρειαστεί. Ότι είναι να γκρεμιστεί, θα γκρεμιστεί με κοινωνική εργασία», είπε ο Χρήστος Παππάς.

Η ευθεία απειλή προκάλεσε αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς μίλησε για «ύβρεις προς τη Δημοκρατία και ευθεία απειλή των δημοκρατών βουλευτών», ενώ ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ είπε ότι «οι βασανιστές επιστρέφουν, οι υπόδικοι χρυσαυγίτες ξερνάνε το θράσος κατά όσων αγωνίζονται για ένα μέλλον καλύτερο».

«Η απειλή κατά βουλευτών αποδοκιμάζεται από το προεδρείο, είναι αδιανόητο κάτι τέτοιο», είπε από την πλευρά του ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός της ΔΗΣΥ.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του και σχολιάζοντας το περιστατικό αναφέρει ότι, «δεν περιμέναμε από τους υπόδικους  της νεοναζιστικής συμμορίας, αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο,  να κρύψουν την ιδεολογία τους, το πολιτικό τους παρελθόν και το εγκληματικό τους παρόν. Η τρομοκρατία και οι απειλές των μισάνθρωπων  θαυμαστών του Χίτλερ δεν μας τρομάζουν αλλά μας δυναμώνουν».