X

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες επισκευής της στέγης της Βουλής (εικόνες)

Νέα στέγη για την αίθουσα της Ολομέλειας, προκειμένου να σταματήσει η εισροή υδάτων. Ξεπερνάει το 1,2 εκατ. ευρώ το κόστος.

Ant1news

Στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής τους βρίσκονται οι επεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης της κατασκευής κάλυψης της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, η οποία ξεκίνησε με την τοποθέτηση του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αφορούν στη συντήρηση και ενίσχυση του μεταλλικού φορέα στέγασης της Αίθουσας της Ολομέλειας, καθώς και στην αντικατάσταση του υφιστάμενου υαλοπετάσματος με νέο, σύγχρονων προδιαγραφών. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις βελτίωσης του αερισμού και του φυσικού φωτισμού, αλλά και η στεγανοποίηση του συνόλου της κατασκευής.

Το κόστος των εργασιών, που ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου, ανέρχεται σε 1,28 εκατ. ευρώ. Η μέχρι πρότινος κατασκευή κάλυψης χρονολογείται από το 1934, και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών για τη μετατροπή των Παλαιών Ανακτόρων σε Κοινοβούλιο.

 

Με την ολοκλήρωση του έργου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής, θα λυθούν τα σημαντικά προβλήματα στεγανότητας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια η αίθουσα της Ολομέλειας, όπως για παράδειγμα η εισροή υδάτων κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων.