X

ΝΔ: ορατός ο κίνδυνος διολίσθησης σε συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας

«Πρωτοφανή ανοχή της κυβέρνησης σε άκρως ανησυχητικά φαινόμενα», βλέπει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ant1news

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ζητά η ΝΔ εκτιμώντας πως σε αντίθετη περίπτωση «ο κίνδυνος να διολισθήσουμε σε συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας είναι πλέον ορατός».

Με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στο Γ’ Θερινό Τμήμα με επικεφαλής τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών Μάξιμο Χαρακόπουλο, τονίζουν ότι η ελληνική κοινωνία, εδώ και πολύ καιρό, παρακολουθεί την ραγδαία έξαρση της σκληρής εγκληματικότητας, καθώς οι δολοφονίες αποτελούν, πλέον, σχεδόν καθημερινότητα, αλλά και της λεγόμενης μικρής παραβατικότητας.

«Αυξάνονται οι περιοχές, στην πρωτεύουσα και την περιφέρεια, που επικρατεί η ανομία και η έλλειψη ασφάλειας για τους πολίτες. Πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν μεταβληθεί σε άνδρα δράσης οργανωμένων ομάδων που ασκούν βία και τρομοκρατία. Συμμορίες ενδεδυμένες με έναν ψευδοϊδεολογικό μανδύα κάνουν επιθέσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, καθώς και σε ξένες πρεσβείες και προξενεία. Απέναντι σε όλα αυτά τα άκρως ανησυχητικά φαινόμενα που εκτός των άλλων αμαυρώνουν και τη διεθνή εικόνα της χώρας, η κυβέρνηση έχει επιδείξει πρωτοφανή ανοχή», αναφέρουν και σημειώνουν πως τα φαινόμενα αυτά δεν συνάδουν με ένα ευνομούμενο κράτος.