X

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για το αυτόφωρο για τα αδικήματα Τύπου

Για «εκφοβισμό και κανιβαλισμό», κατηγόρησε τον Καμμένο η ΔΗΣΥ.  Υποκρισία σε ΝΔ και ΔΗΣΥ, καταλόγισε ο Κατρούγκαλος.

Ant1news

Κόντρα πυροδότησε στη Βουλή η απόρριψη από την κυβέρνηση της τροπολογίας Λοβέρδου για κατάργηση του αυτόφωρου για αδικήματα Τύπου.

Η ΔΗΣΥ κατηγόρησε για «εκφοβισμό και κανιβαλισμό» τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο με τους Θανάση Θεοχαρόπουλο και Γιώργο Καρρά να υποστηρίζουν ότι το μέτρο του αυτοφώρου ιδίως για περιπτώσεις εξύβρισης και απλής ή συκοφαντικής δυσφήμισης λειτουργεί ως «φίμωτρο» στην ελευθερία του τύπου.

«Οι χειροπέδες δεν είναι λύση, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντίδρασης σε ένα δημοσίευμα που θεωρούμε κακόπιστο», σχολίασε και ο Σπύρος Λυκούδης, καθώς το Ποτάμι έχει καταθέσει ανάλογη τροπολογία.

Περνώντας στην αντεπίθεση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος καταλόγισε υποκρισία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αναρωτήθηκε δε, γιατί το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δεν προχώρησε στις νομοθετικές αλλαγές που προτείνει τώρα με τροπολογία. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και η ΝΔ, κατηγορώντας την ότι αντιμετωπίζει τους νόμους «με δύο μέτρα και δύο σταθμά». Σε ότι αφορά στην τροπολογία, είπε «όχι τώρα» και παρέπεμψε στην επικείμενη αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε υποτίθεται στην εξουσία για να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Η λογική μίας κυβέρνησης δεν είναι να ασκεί κριτική στην αντιπολίτευση αλλά να κυβερνά», σχολίασε ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ.

«Ψευδεπίγραφο» χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου στα εγκλήματα δια του Τύπου.