X

Ξανθός σε ΝΔ: Μεταχειρίζεστε το προσφυγικό με χυδαίο τρόπο

Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας και χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τα περί υγειονομικής βόμβας λόγω προσφυγικού.

Ant1news

 

«Ανέκδοτο» χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα για υγειονομική βόμβα λόγω προσφυγικού ο Ανδρέας Ξανθός και επέκρινε με σκληρή γλώσσα τη ΝΔ ότι απώτερος στόχος της είναι τα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς.

«Μεταχειρίζεστε το προσφυγικό με χυδαίο, λαϊκίστικο τρόπο, στοχεύοντας στα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς», είπε απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα με αντικείμενο «λανθασμένη αντιμετώπιση της υγειονομικής βόμβας στη Μόρια Λέσβου από το υπουργείο Υγείας».

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, εξαιτίας του προσφυγικού και των συνθηκών στους καταυλισμούς και διευκρίνισε πως από τα 3.500 κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα στον καταυλισμό της Μόριας, επειδή είχαν γίνει οι κατάλληλοι εμβολιασμοί. Παράλληλα, συμπλήρωσε, υπήρξε επιδημιολογική επιτήρηση όταν εντοπίστηκαν  κρούσματα γαστρεντερίτιδας ή σποραδικά φυματίωσης και δεν υπήρξε καμία διασπορά ούτε στον καταυλισμό, ούτε στην ευρύτερη περιοχή.

Με αφορμή μάλιστα, την καταγγελία του κ. Φωτήλα ότι αδελφή εν ενεργεία υπουργού προσελήφθη με το πρόγραμμα «PHILOS» για να προσφέρει ιατρική βοήθεια στη Μόρια και τελικά με υπουργική απόφαση έγινε σύμβουλος του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χυδαίο αντιπολιτευτικό λόγο και για υποκρισία της ΝΔ. «Δεν μπορείτε να προσβάλλετε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, κάνουμε αμάν να ενισχύσουμε με κίνητρα για να έρθουν γιατροί και διαπολιστιστικοί διερμηνείς και εσείς στοχεύετε στα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς», κατέληξε.