X

Στα κόμματα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το “Ερρίκος Ντυνάν”

Στη δημοσιότητα το πόρισμα της πλειοψηφίας της Βουλής για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν». Τι απαντά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ant1news

Περαιτέρω διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη αναφορικά με την «εμπλοκή» των κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν».

Σύμφωνα με το πόρισμα των βουλευτών της πλειοψηφίας που δόθηκε στη δημοσιότητα και πρόκειται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής, καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», στους κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σε ό,τι αφορά στους κ.κ. Γεωργιάδη και Λοβέρδο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως θα πρέπει να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη αν οι δύο πρώην υπουργοί τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων». Όπως σημειώνεται, ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια σε ζητήματα που σχετίζονται με το νοσοκομείο, ενώ ζητούν περαιτέρω έρευνα και σε ότι αφορά τις ενέργειες του  Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα δεν γίνεται αναφορά στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης, είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα από την πλειοψηφία και τα υπόλοιπα τρία πορίσματα που αφορούν στην αγορά αντιγριπικών εμβολίων, τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις, ενώ στις 21 Νοεμβρίου το πόρισμα της πλειοψηφίας θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής.

«Η έλλειψη συγκεκριμένων αναφορών, το φιάσκο αυτό, αποδεικνύει και την έκταση της πολιτικής μηχανορραφίας. Επιβεβαιώνομαι σε αυτό που δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πλειοψηφία έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο πολιτικής κατάντιας και εξαχρείωσης» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή για το «Ερρίκος Ντυνάν», ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε την εξής δήλωση. «Το «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν ένα πεδίο ρουσφετιών και συμφερόντων. Διερευνάται η ύπαρξη ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα. Η εξεταστική επιτροπή όμως δεν πρέπει να εργαλειοποιηθεί για μικροκομματικά συμφέροντα».

Η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου