X

Στην Εξεταστική Επιτροπή το πόρισμα για το “Ερρίκος Ντυνάν”

Σε ειδική συνεδρίαση συζητείται σήμερα το πρώτο μέρος του πορίσματος για την Υγεία.

Ant1news

Το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014 και αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», θα συζητηθεί, σήμερα Τρίτη, στις 15:00, σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.

Το συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος της πλειοψηφίας παραδόθηκε χθες στους επικεφαλής των κομμάτων στην Εξεταστική. Σε αυτό εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν» από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014 και γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής "κακοδαιμονίας" του νοσοκομείου, όπως επίσης και σε πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου.

Σύμφωνα με το πόρισμα των βουλευτών της πλειοψηφίας που δόθηκε στη δημοσιότητα, καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», στους κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σε ό,τι αφορά στους κ.κ. Γεωργιάδη και Λοβέρδο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως θα πρέπει να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη αν οι δύο πρώην υπουργοί τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων». Όπως σημειώνεται, ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια σε ζητήματα που σχετίζονται με το νοσοκομείο, ενώ ζητούν περαιτέρω έρευνα και σε ότι αφορά τις ενέργειες του  Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα δεν γίνεται αναφορά στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης, είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα από την πλειοψηφία και τα υπόλοιπα τρία πορίσματα που αφορούν στην αγορά αντιγριπικών εμβολίων, τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις, ενώ στις 21 Νοεμβρίου το πόρισμα της πλειοψηφίας θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής.