X

Συνεχίζεται ο καυγάς στην Βουλή για τις αρθροσκοπήσεις

Η πλειοψηφία των κομμάτων προτείνει να σταλεί ο φάκελος στην Δικαιοσύνη. Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Τι λέει η ΔΗΣΥ.

Ant1news

Να σταλεί ο φάκελος των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων στη Δικαιοσύνη προτείνει η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή που διερεύνησε υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας.

Παρουσιάζοντας τις πορισματικές τους θέσεις επί της υπόθεσης αυτής, τα κόμματα επεσήμαναν πως είναι μια υπόθεση που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τους κ.κ. Μάκη Βορίδη και Μάριο Σαλμά και ζήτησε «να επιστραφούν τα χρήματα από τις μη σύννομες υπερκοστολογήσεις για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις στο δημόσιο».

Η πρόταση του προέδρου της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, να καταγραφεί στα πορίσματα όλων των κομμάτων η ανάγκη επιστροφής των χρημάτων δεν «πέρασε». Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η ΝΔ δια στόματος Γιάννη Κεφαλογιάννη επέρριψε ευθύνες στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη επειδή δεν ανέστειλαν τις πληρωμές που έγιναν επί των ημερών τους. «Εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι», σχολίασε η Αννέτα Καββαδία από τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε πως επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης μειώθηκε η τιμή της ιατρικής πράξης από τα 1.500 ευρώ στα 400 ευρώ. Για τη ΝΔ δεν προκύπτει πολιτική ευθύνη των προσώπων που ενεπλάκησαν με τις διαγωνιστικές αρθροσκοπήσεις για την περίοδο που ερευνήθηκε από την εξεταστική επιτροπή κι ότι δεν επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ.

«Σοβαρές υπόνοιες για συμπαιγνία και μεθοδεύσεις», βλέπει η ΔΗΣΥ με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να ζητά επίσης περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Να σταλεί ο φάκελος στη δικαιοσύνη, ώστε να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, εφόσον αποδειχθούν, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ενώ από την πλευρά του Ποταμιού ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε πως δεν προκύπτουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες για τον Μάκη Βορίδη. Σε ότι αφορά στον Μάριο Σαλμά υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις ευνοϊκής μεταχείρισης.

«Αυτή η υπόθεση βγάζει μάτι», σχολίασε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ.