X

Βούτσης για Μάτι: λεφτά υπάρχουν, αλλά ακόμη δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ευρώ για τους πυρόπληκτους

Σε ποιο ύψος έχει φθάσει το ποσό που έχει συγκεντρωθεί και τι μέλλει γενέσθαι με την αξιοποίηση του.

Ant1news

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εκταμιευθεί από το ποσό των 37,7 εκατομμυρίων ευρώ που έχει συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό για την ανακούφιση των πυρόπληκτων στο Μάτι.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου που κυρώνει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν, ο Νίκος Βούτσης που προΐσταται ως Πρόεδρος της Βουλής του ειδικού λογαριασμού, ενημέρωσε για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πανθομολογούμενη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ, διαβεβαίωσε πως το ποσό δεν θα μείνει ανενεργό. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί και εγκριθεί δύο αιτήματα, ενός εκατ. ευρώ το καθένα. Το πρώτο αφορά στην αποξήλωση του αμιάντου από κτίρια και το δεύτερο την ειδική φαρμακευτική αγωγή εγκαυματιών, σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Υγείας.

Στην ομιλία του, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Μητρώου καταγραφής και παρακολούθησης όλων των επιμέρους και ανεξάρτητων δωρεών  και χορηγιών που έχουν γίνει, καθώς δεν υπάρχει μια «καθαρή» εικόνα –όπως είπε- σχετικά με την πανθομολογούμενη μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε.

Έκανε γνωστό παράλληλα, ότι σύμφωνα με την ενημέρωση της ΤτΕ, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από διάφορους φορείς σε πέντε τράπεζες, ανέρχονται στο ποσό των 4.700.000 ευρώ.