X

Γεροβασίλη: “όχι” σε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια

Απέρριψε τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανοχή στην ανομία, υπενθυμίζοντας όσα απέδιδαν στον Ανδρέα Παπανδρέου σε σχέση με τη “17Ν”.

Ant1news

Απέρριψε η Όλγα Γεροβασίλη την κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανοχή στην ανομία και στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της Εύης Χριστοφιλοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια, είπε πως η Κυβέρνηση λέει “όχι” στο καθεστώς αστυνομοκρατίας.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεν έλυσε τα προβλήματα και συμπλήρωσε ότι με το νόμο του 2017 υπάρχει πεντακάθαρη διάταξη που καθορίζει επαρκώς τους ρόλους των εμπλεκομένων. «Όχι αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια, στόχος μας να διασφαλίσουμε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσει να λειτουργεί σε καθεστώς ασφαλείας, ελευθερίας και διακίνησης των ιδεών», είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη στην βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η κ. Γεροβασίλη παραλλήλισε την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει την παραβατικότητα με τα «όσα απέδιδαν στον Ανδρέα Παπανδρέου» σε σχέση με την 17 Νοέμβρη.

«Κάποιοι επιχειρούν να πείσουν ότι η πολιτική ηγεσία εμποδίζει την Ελληνική Αστυνομία να δράσει, αυτό είναι ένας απίστευτος μύθος», υποστήριξε η κ. Γεροβασίλη και αναρωτήθηκε ποιος θα το έκανε αυτό και γιατί; «Άλλος ένας μύθος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει εγκληματίες, εσείς που είστε μιας άλλης παράταξης να σας θυμίσω τι απέδιδαν στον Ανδρέα για σχέση του με την 17Ν, όταν ήθελαν να πλήξουν την δική σας παράταξη», κατέληξε.